Discovery Sport Forum banner
41 - 60 of 314 Posts
Cześć FThewlis

Z niecierpliwością czekam na wynik Twojej następnej wizyty u dealera. Mój wchodzi 8/11 na cały tydzień. Na pewno dam znać.

Przydatne byłoby dla nas zamieszczanie naszych wersji oprogramowania, ponieważ niektórzy sugerowali, że problem został rozwiązany za pomocą „najnowszego oprogramowania”, a ja czekam na to najnowsze oprogramowanie już około miesiąca.

Mój to 2.1.3e zainstalowany 18 września.

Pozdrawiam
Cześć, burtonjk,

Moje najnowsze oprogramowanie jest takie samo jak Twoje, zainstalowane 17/9. Chociaż ostatnio był w salonie 6/10, kiedy powiedzieli, że zainstalowali około 6 różnych aktualizacji, jednak nie są one wyświetlane na ekranie!
Zapytam o to w środę podczas mojej następnej wizyty.
Dam znać, co powiedzą.

Cześć FThewlis

Z niecierpliwością czekam na wynik Twojej następnej wizyty u dealera. Mój wchodzi 8/11 na cały tydzień. Na pewno dam znać.

Byłoby przydatne, gdybyśmy podali nasze wersje oprogramowania, ponieważ niektórzy sugerowali, że problem został rozwiązany za pomocą „najnowszego oprogramowania”, a ja czekam na to najnowsze oprogramowanie już około miesiąca.

Mój to 2.1.3e zainstalowany 18 września.

Pozdrawiam
Moje oprogramowanie:

System łączności pojazdu: 19.3,

Oprogramowanie infotainment zaktualizowane 13.05.21, wersja S21A_21.10.6-676616

Samochód jest w salonie od środy, znaleźli usterkę w ogrzewaniu - szok! Część jest na zamówienie, więc Bóg jeden wie, kiedy to zostanie naprawione! Śmieszne dla 6-miesięcznego samochodu. Mam rysę na jednej z moich czarnych błyszczących felg, więc poproszę ich o naprawę jako pewnego rodzaju rekompensatę... nie będę wstrzymywać oddechu.
Zaktualizuję tutaj, jeśli i kiedy problem zostanie naprawiony.

Mój p300e spędził dziś dzień w serwisie z ich technikiem EV. Problem "EV Tymczasowo Niedostępny" został zdiagnozowany jako usterka nagrzewnicy wysokiego napięcia (dzięki FThewlis, Twój post z pewnością pomógł przyspieszyć diagnozę). Ponownie, część jest niedostępna, nie można było podać daty. Ponieważ prace mają zająć 10 godzin, mój samochód jest wstępnie zarezerwowany na okres tuż przed świętami Bożego Narodzenia, kiedy będą mieli dostępny samochód zastępczy.

Dzień dobry,

Jestem ciekaw, czy ktoś miał podobne doświadczenia ze swoim P300e.

Dzisiaj rano, w trybie hybrydowym, zauważyłem, że silnik benzynowy pracował zamiast silnika elektrycznego, jak to zwykle bywa na krótkich trasach. Po około 15 minutach zatrzymałem się na światłach i wyłączyłem go, a następnie włączyłem ponownie. Samochód rusza w trybie elektrycznym i wszystko wydawało się w porządku. Chwilę później silnik benzynowy ponownie się włącza i pozostaje włączony, próbuję wymusić tryb elektryczny, ale otrzymuję następujący komunikat: "EV tymczasowo niedostępny". Ponownie, zatrzymuję się, wyłączam samochód, włączam go ponownie, tryb elektryczny działa dobrze, aż do momentu, gdy silnik benzynowy ponownie się włącza i wracamy do tego samego cyklu.

Co ciekawe, tryb elektryczny działa, ponieważ jeśli wciśniesz pedał gazu lub wjedziesz pod górę, czujesz i widzisz, jak silnik elektryczny włącza się, aby wspomóc silnik benzynowy.

Czy ktoś miał coś podobnego ze swoim P300e?

Dzięki

Cześć,

Mam mojego Disco Sport HSE od lutego 2021 roku i wybrałem P300e PlugIn, ponieważ chcę pokonywać krótkie dystanse wyłącznie elektrycznie zasilane energią słoneczną. Początkowo wszystko przebiegało zgodnie z oczekiwaniami.
Ale od aktualizacji oprogramowania z 12 sierpnia do OS 2.1.0e P2c3, tryb EV nie może być już wymuszony. Nawet w umiarkowanych temperaturach i gdy samochód jest w pełni naładowany i wstępnie przygotowany, silnik spalinowy uruchamia się i nie można go przełączyć na EV przez długi czas. Komunikat o błędzie brzmi "EV Tymczasowo Niedostępny". Następnie cały czas przełącza się z trybu EV na tryb hybrydowy.
Nie chcę się godzić z takim zachowaniem. Dealer nie odpowiedział na moją reklamację. Kto solidaryzuje się ze mną, aby zmusić Land Rover do lepszego działania?

Dzięki

Wersja oprogramowania na mnie w zeszłym tygodniu dostarczona p300e to 1.9.7, więc czy powinienem zaktualizować? Data aktualizacji View attachment 11493 to 1/1/1970 według pivi pro :)
Twój sprzedawca detaliczny wydaje się nie wykonywać bardzo dobrej roboty. Mój samochód miał wersję 2.1.6 zainstalowaną, kiedy odebrałem samochód 26 października.

Powodzenia RichardP1, miejmy nadzieję, że to nagrzewnica płynu chłodzącego! Mój wciąż jest w warsztacie i czeka na część na zamówienie, jest tam od zeszłej środy i na razie nie widać daty!
Dostałem OS 2.1.6 3 listopada. Powiedziałbym, że jest niewielka poprawa, ponieważ mogę wcześniej przełączyć się na baterię i dłużej na niej pozostać. Jest to jednak dalekie od oryginału i oczekiwanego: włącz samochód i jedź na baterii, aż się wyczerpie.

Mój samochód trafił dziś do serwisu i zdiagnozowano nagrzewnicę płynu chłodzącego, zgodnie z oczekiwaniami. Podobnie jak inni użytkownicy, na razie nie ma daty dostępności części.

Dostałem OS 2.1.6 3 listopada. Powiedziałbym, że nastąpiła niewielka poprawa, ponieważ mogę wcześniej przełączyć się na baterię i dłużej na niej pozostać. Jednak daleko mu do oryginału i oczekiwanego: włącz samochód i jedź na baterii, aż się wyczerpie.

Mój pojechał dzisiaj do serwisu i zdiagnozowali grzałkę płynu chłodzącego, jak się spodziewano. Podobnie jak inni użytkownicy, nie ma jeszcze daty dostępności części.
Nawet po automatycznej aktualizacji do wersji 2.1.6 tryb EV jest tymczasowo niedostępny. Teraz sprawdzę elektryczną nagrzewnicę płynu chłodzącego. Czy w PIVI jest menu do sprawdzania pojazdu?

Mam teraz ten sam problem. Ev włącza się dopiero po przejechaniu około mili i następnie przełącza się z powrotem na hybrydę w różnych odstępach czasu. Jedyny raz, kiedy uruchomi się i pozostanie wyłącznie w trybie ev, to gdy ogrzewanie jest wyłączone.

Sprowadziłem technika, aby to sprawdził, który znalazł liczne usterki i przeprowadził kompletną aktualizację systemu, ale bezskutecznie. Jest zarejestrowany na środę na diagnostykę w salonie, wysłałem im informacje z tego postu, ponieważ wydaje się, że to ten sam problem związany z systemem ogrzewania, więc mam nadzieję, że to pomoże szybciej znaleźć problem.
Od kiedy mam ten problem, moje oprogramowanie nie podaje wersji ani daty aktualizacji, co nawet technik uznał za bardzo dziwne.

Bateria w pełni naładowana, kabel ładujący podłączony. Mimo to zdalne wstępne ogrzewanie nie nagrzewa pojazdu. Kolejna wskazówka, że ​​elektryczna nagrzewnica uległa awarii. Jestem ciekaw diagnozy warsztatu.
I teraz wszystko ma sens. Chociaż udało mi się ustawić datę i godzinę wstępnego ogrzewania pojazdu, w samochodzie nigdy nie było cieplej niż temperatura otoczenia na zewnątrz!
Ja również miałem aktualizację w tle 5., ale jedynym sposobem na trwałe wymuszenie trybu EV jest wyłączenie systemu ogrzewania. Wygląda na to, że moja elektryczna nagrzewnica również mogła ulec awarii?

Samochód jest w salonie od środy, znaleźli usterkę nagrzewnicy - szok! Część jest na zamówienie, więc Bóg jeden wie, kiedy to zostanie naprawione! Śmieszne dla 6-miesięcznego samochodu. Mam rysę na jednym z moich czarnych błyszczących felg, więc poproszę ich o naprawę jako swego rodzaju rekompensatę... nie wstrzymam oddechu.
Zaktualizuję tutaj, jeśli i kiedy problem zostanie naprawiony.
To samo doświadczenie tutaj. Wadliwa nagrzewnica, nie mam pojęcia, kiedy będą w stanie to naprawić. :-(

Mam evoque p300e z 21 marca - miałem problemy z EV, gdzie samochód nagle zdecydował się włączyć silnik, mimo że był w trybie EV i nie chciał się przełączyć z powrotem. Spędził w sumie 10 tygodni w salonie od września. Miałem aktualizacje oprogramowania, nowy tylny elektryczny zespół napędowy, ale zdecydowali, że to "nagromadzenie ładunków statycznych" i nałożyli "hydrożel" na coś - zasadniczo samochód nie jest naprawiony. Tryb EV jest stale nadpisywany przez silnik benzynowy i wydaje się losowe, kiedy to się dzieje.

Wraca znowu w tym tygodniu. Otrzymałem 1000 funtów odszkodowania od Land Rovera, więc mam nadzieję, że wszyscy dostajecie to samo. Inżynier EV powiedział mi, że to może być coś z płynem chłodzącym wysokiego napięcia ????? Ale w zasadzie on nie ma pojęcia.
Już im powiedziałem, że zamierzam oddać samochód i chcę pełnego zwrotu pieniędzy za samochód, który nigdy nie działał prawidłowo.

Wygląda na to, że po prostu nie są tam z technologią EV/hybrydową ☹

41 - 60 of 314 Posts