Discovery Sport Forum banner

Tajne menu

33K views 24 replies 14 participants last post by  peteshoard  
#1 ·
We wszystkich moich poprzednich Land Roverach mogłem uzyskać dostęp do tajnego menu, przytrzymując różne klawisze, w moim Evoque, jeśli przytrzymałeś przycisk Valet przez 40 sekund, wchodziłeś do innego menu, czy ktoś już tego próbował? Mój samochód jest zaparkowany ½ mili stąd (jestem na wakacjach), w przeciwnym razie poszedłbym i spróbowałbym teraz.

#4 ·
welshdisco said:
We wszystkich moich poprzednich Land Roverach mogłem uzyskać dostęp do tajnego menu, przytrzymując różne klawisze, w moim Evoque, jeśli przytrzymałeś przycisk Valet przez 40 sekund, wchodziłeś do innego menu, czy ktoś już to próbował? Mój samochód jest zaparkowany pół mili dalej (jestem na wakacjach), w przeciwnym razie poszedłbym i spróbował teraz.
Jakie opcje były w tajnym menu, czy było to przydatne?

#5 ·
Próbowałem tego na moim Freelanderze 2 z 2013 roku. Niezbyt interesujące. Logo zmieniło się na logo Jaguara. Informacje o ostatniej aktualizacji oprogramowania i wersji, jak sądzę. I był ekran do zmiany czułości dotyku. Jeśli dobrze pamiętam, zrobił się biały i nie mogłem go wyłączyć. Tylko zablokowanie i opuszczenie samochodu to naprawiło.

O wiele więcej interesujących rzeczy można znaleźć w darmowej aplikacji DS i na ekranie samochodu - grafika 4WD, strona środowiskowa itp.

To powiedziawszy, chciałbym znaleźć kilka nowych "sztuczek" DS.

#6 ·
Sekretne menu D3/4 miało wszystko. Zalogowane kody błędów, napięcie i ładowanie akumulatora, informacje GPS, wersje oprogramowania, diagnostyka kamery itp. Bardzo przydatne do sprawdzenia, jakie kody błędów zarejestrował samochód i pomogło mi zdiagnozować problem z akumulatorem, który powodował, że wszystkie wycieraczki poruszały się z połową prędkości. Akumulator czasami nie był prawidłowo ładowany.

#10 ·
Działa również standardowo, blokuje nawigację satelitarną i pamięć telefonu, uniemożliwia otwarcie bagażnika (niewiele przydatne przy przybyciu na lotnisko Meet & Greet z bagażnikiem pełnym walizek, ponieważ wtedy nie można ich wyjąć....).

#11 ·
philn said:
Wydaje mi się, że przytrzymanie przycisku valet w DS pokazuje kod oprogramowania i inne rzeczy, działa w Meridian, nie jestem pewien co do standardowego systemu.
Wygląda na to samo :( Zapytam kilku osób bliżej LR ;)

#18 ·
Próbowałem wczoraj, ale nie udało mi się uruchomić strony, byłem na stacji radiowej DAB. Właśnie spróbowałem zmienić na FM i AM, a ekran inżynieryjny pojawia się po przytrzymaniu "źródła".

#21 ·
To dla sytuacji, gdy musisz znaleźć numery wersji takich rzeczy jak nawigacja satelitarna, aby sprawdzić, czy są aktualne, uznałem to za przydatne w systemie Meridian, gdy nie miał trybu terenowego, aby pokazać dealerowi, która wersja (opublikowana przez innego właściciela) miała tryb terenowy.

#24 ·
Znalazłem to :)

Menu D4 było bardzo przydatne. Dobrze jest zobaczyć, jakie kody błędów są rejestrowane, napięcie akumulatora i stan naładowania itp. Również po to, by mieć dane geek ;)