Discovery Sport Forum banner
61 - 80 of 158 Posts
Miałem ten sam komunikat kilka razy w moim Jaguarze XJL 2015 - sam wymieniłem akumulator i jeździłem przez około godzinę. Od tego czasu komunikat się nie pojawia. Miejmy nadzieję, że tak pozostanie przynajmniej przez jakiś czas

Zzzzbug said:
Miałem ten sam komunikat kilka razy w moim Jaguarze XJL 2015 - sam wymieniłem akumulator i jeździłem przez około godzinę.. komunikat nie pojawił się od tego czasu. Miejmy nadzieję, że tak pozostanie przynajmniej przez jakiś czas
Dzięki za wkład -
wydaje się to bardzo słabym punktem w Discos - wielu właścicieli cierpi lub cierpiało.
Czasami problem znika, a czasami ma różne poprawki, od aktualizacji oprogramowania po pompowanie opony.

Dam znać, jak mi pójdzie, kiedy dostanę moją analizę - cholernie drogo! £180 tylko za diagnozę. !

Mamy również VW Touraeg...... VW pobiera opłatę..... czekajcie £60 za diagnozę. *** LR znacznie zawyża swoje ceny***

Ok, LR miał dziś rano mojego sporta z 2016 roku. Diagnoza nie wykazała żadnych problemów, poza koniecznością zresetowania kodu/zarządzania akumulatorem, ponieważ nie zostało to zakończone, gdy sam wymieniłem akumulator. Zobaczymy, jak to pójdzie...

2016 z przebiegiem 77 000 mil - Komunikat o niskim poziomie naładowania akumulatora zaczął się pojawiać około 6 miesięcy temu. Im dłużej NIE jeżdżę, tym częściej się pojawia. Zawsze odpala. Włączanie/wyłączanie przestało działać około 2 lata temu.

Niedawno uruchomiłem go z tym komunikatem i przejechałem nim 700 mil w ciągu dwóch dni. Brak komunikatu rano (po 350 milach), brak komunikatów podczas wyłączania w celu zatankowania. Wyświetlacz wyłączył się/zrestartował po 200 milach. Nigdy wcześniej tego nie widziałem.

Kupiłem akumulator H7 AMG (zadzwoniłem do dealera LR i zapytałem o typ akumulatora), a następnie zatrzymałem się w lokalnym O'Reilly's. Żadne akumulatory nie pojawiły się dla mojego DS. Powiedziałem im, że dealer powiedział, że to H7 AMG, wtedy oni powiedzieli: „ok, pozwól, że dostanę nasz odpowiednik”

Poprosiłem o sprawdzenie Range Rovera Evoque, gdzieś przeczytałem, że to ten sam typ akumulatora, i rzeczywiście, mieli akumulator do Evoque i był to H7 AMG, pokazali mi ekran. Kupiłem go (210 dolarów), ale jeszcze go nie założyłem. Poczekam jeszcze kilka dni i będę kontynuował testy, aby sprawdzić, czy komunikat się pojawi, ponieważ moje jazdy będą ograniczone przez kilka następnych tygodni.

Wróci z aktualizacją, gdy dni będą mijać.

Miałem tę wiadomość od początku roku po 4-tygodniowej podróży. Nigdy tak naprawdę nie zniknęła, nawet po długich podróżach na 400 km. Używałem mojego samochodu tylko raz lub dwa razy w tygodniu w ciągu ostatnich kilku miesięcy. W zeszłym tygodniu chciałem go użyć i drzwi nie chciały się otworzyć za pomocą pilota. Samochód był całkowicie martwy. Przyjechał pomoc drogowa i podłączył swój akumulator, żeby go uruchomić, nadal nic. Skończyło się na odłączeniu ujemnego zacisku i ponownym podłączeniu go po kilku sekundach. Samochód ożył z alarmem i uruchomił się bez problemu. Od tego czasu jeździłem nim tylko 3-4 razy (po początkowej 30-minutowej jeździe w nadziei na naładowanie akumulatora) i uruchomił się bez problemu, a ostrzeżenie o niskim poziomie naładowania akumulatora nie pojawiło się. Zobaczę, jak to będzie, faktycznie umówiłem się na poniedziałek, żeby sprawdzić akumulator - zakładając, że będzie wymagał wymiany lub czegoś w tym rodzaju. Może to odwołam i po prostu poczekam i zobaczę, czy ostrzeżenie o niskim poziomie naładowania akumulatora pojawi się ponownie.

Zastanawiam się, czy to właśnie do tego odnosiła się SarahStreet - 'głęboki sen'?

Więc problem z niskim poziomem naładowania akumulatora pojawił się ponownie. Zawiozłem samochód do warsztatu, przetestowali poziom naładowania akumulatora i był niski. Następnie przeprowadzili aktualizację oprogramowania i natychmiast akumulator wykazał wyższy poziom, więc naładowali go, a następnie zostawili na kilka dni, aby ponownie przetestować poziom. Poziom niewiele się zmienił, więc go odebrałem. System start-stop wydaje się działać poprawnie. Trzymam kciuki.

W moich motocyklach po prostu podłączam ładowarkę podtrzymującą do akumulatora lub przez jedno z gniazd zasilania akcesoriów, gdy akumulator jest na miejscu. Więc w Discovery mogę po prostu podłączyć ładowarkę do tych samych punktów zalecanych do uruchamiania z kabli, tj. +ve i jednej ze śrub silnika?

SarahStreet said:
Dobrym zwyczajem jest doładowywanie akumulatora co najmniej raz w miesiącu, niezależnie od tego, jak regularnie pojazd jest używany.
Niestety, nie mam takiej możliwości w moim obecnym domu. Nigdy też nie musiałem tego robić w żadnym z poprzednich samochodów, ale zrobiłbym to w tym, żeby być bezpiecznym, gdybym tylko mógł.

To nie jest wymóg specyficzny dla DS, ale po prostu dobra praktyka, jak w przypadku każdego pojazdu. Przedłuża żywotność akumulatora. Ładowarki podtrzymujące są przydatne do utrzymania wydajności akumulatora, zanim pojawią się jakiekolwiek problemy.

Nasz Disco Sport to 2016MY HSE Black - mamy go od nowości od grudnia 2015 roku. Żadnych problemów do czerwca 2019 roku, kiedy po raz pierwszy zobaczyliśmy "Low Battery, Please Start engine warning" po tym, jak nie używaliśmy samochodu przez kilka dni. NB Samochód otrzymał aktualizację PCM (N273) 24 maja 2019 roku w ramach akcji serwisowej i problemy pojawiły się wkrótce potem.

Samochód jest objęty przedłużoną gwarancją Land Rover; jednak akumulator jest traktowany jako materiał eksploatacyjny i jest zwykle wyłączony, chyba że został uszkodzony w wyniku podstawowej usterki.

W zeszłym roku trzy razy wracał do naszego lokalnego dealera Land Rover w Yeovil z powodu tej samej usterki:

- 30 lipca 2019 r. - przyjęty: Zbadaj komunikat o niskim poziomie naładowania akumulatora. Przeprowadzono rozładowanie i regenerację akumulatora. Nie znaleziono żadnych usterek - wszystko działało zgodnie z oczekiwaniami.

- 30 sierpnia 2019 r. - 2. przegląd 42K. Zbadano ciągły problem z niskim poziomem naładowania akumulatora. Przeprowadzono głębokie testy regeneracji. Przetestowano akumulator - test nie powiódł się. Wymieniono i przeprogramowano akumulator - musieliśmy zapłacić 350 funtów, ponieważ był on wyłączony z gwarancji. (która nie została zwrócona, gdy podstawowa usterka została później odkryta)

- 17 września 2019 r. Nadal otrzymywaliśmy ostrzeżenie o niskim poziomie naładowania akumulatora - zostało to zbadane i wykryto rozładowanie z panelu wskaźników. Akumulator uległ awarii i został wymieniony - tym razem w ramach gwarancji.

Od tego czasu jest dobrze, aż do lipca tego roku, kiedy ponownie otrzymaliśmy ostrzeżenie. Tym razem akumulator był całkowicie rozładowany (po zaledwie 6 dniach nieużywania) i musieliśmy poprosić AA o jego uruchomienie. Biorąc pod uwagę nasze doświadczenia z zeszłego roku, wygląda to na nawrót tej samej usterki. Land Rover zgodził się tym razem wymienić akumulator, ale tracimy zaufanie do samochodu i do Land Rover.

Silnie podejrzewam, że gdzieś w układzie elektrycznym występuje usterka systemowa, która rozładowuje akumulator, a biorąc pod uwagę, jak powszechny był ten problem dla członków tego forum, zastanawiam się, czy jest jakiś entuzjazm, aby podjąć wspólne podejście do Land Rover, aby poprosić ich o odpowiednie zbadanie tego problemu?

Tylko aktualizacja w tym temacie. Odebrałem dziś nowy model DS SE P200 z 2020 roku i samochód zepsuł się po niecałych 2 godzinach jazdy, po przejechaniu 20 mil w mieście, z czerwoną kontrolką niskiego poziomu naładowania akumulatora i czerwoną kontrolką ładowania. Jutro wraca do JLR i nie jestem pod wrażeniem, że zdarzyło się to w zupełnie nowym pojeździe i nie przetrwało nawet pierwszego dnia.

6-miesięczny 2020 P250 DS i już mam problem z rozładowanym akumulatorem.

Dziś nie chciał odpalić, LR Assist twierdzi, że nigdy wcześniej nie widział takiego problemu, więc w przyszłym tygodniu wraca do dealerów.

Wygląda więc na to, że padłem ofiarą strasznej usterki akumulatora. Mam MY18 i był na pierwszym przeglądzie zaledwie 2 miesiące temu, a od tego czasu samochód odbył kilka długich tras, w tym do Devon i z powrotem z Hertfordshire, a następnie zapaliła się czerwona lampka ostrzegawcza z komunikatem „niski poziom naładowania akumulatora, uruchom silnik”, co było zagadkowe? Pojechałem w długą trasę i komunikat nadal się pojawiał. Dzisiaj użyłem ładowarki CTEK MX7.0, która przeszła przez cykl diagnostyczny/programowy i rozpoczęła ładowanie, doprowadzając akumulator do pełnego naładowania, odłączyłem i bum, komunikat o błędzie nadal tam :( Wszedłem na fora i widzę ten długi wątek, w którym inni doświadczają tego samego problemu. Również po przeczytaniu tych postów zdaję sobie sprawę, że nie pamiętam, kiedy ostatnio włączył się system start-stop! Zadzwonię do pomocy LR i będę nalegał, aby samochód został obejrzany u dealerów i „miejmy nadzieję”, że zostanie rozwiązany albo nowym akumulatorem, aktualizacją oprogramowania, albo najlepiej oboma, a następnie upewnię się, że będę doładowywał akumulator co miesiąc, ale jak inni, zaufanie do samochodu zostało poważnie nadszarpnięte. Wcześniej miałem problem z wyjącym wałkiem wyrównoważającym, co w tamtym czasie zakończyło się wymianą CAŁEGO silnika!

Biorąc pod uwagę, że moim samochodem jeździ się mniej z powodu Covid, kupiłem ładowarkę CTEK MXS 5.0.

Użyłem jej przez noc za pomocą zacisków krokodylkowych, początkowy odczyt wynosił 3 światła, teraz jest 7, jak powinno być.

Istnieje opcja z CTEK MXS 5.0, aby na stałe połączyć się z pojazdem za pomocą oczek M8.

Po przyjrzeniu się, jak je przymocować, punkt uziemienia jest dla mnie trudny do osiągnięcia, zwłaszcza z moimi artretycznymi dłońmi i nie chcę go odkręcać i pozwolić, by nakrętka pod spodem wpadła w nie wiadomo gdzie.

Co zrobili ci z was, którzy mają te urządzenia?

61 - 80 of 158 Posts