Discovery Sport Forum banner
41 - 60 of 158 Posts
Dzięki Discodriver. Kabel uziemiający został usunięty i wyczyszczony. Jedynym elementem innej firmy jest iPod touch, który wymaga włączenia zapłonu, aby pobierać zasilanie. Zaktualizowano nowe oprogramowanie Gateway i Battery Management. Kierownik serwisu powiedział mi, że wszystkie akumulatory tracą moc, gdy nie są używane!! Powiedział, że co miesiąc ładują zapas nowych akumulatorów w swoich sklepach!!!!

Discussion starter · #42 ·
Uruchomienie kamery samochodowej wystarczy, aby zapobiec działaniu automatycznego start-stop, z mojego doświadczenia, zwłaszcza jeśli większość podróży to <20 mil, a kilka 'tylko wyskoczyć do sklepu' kilka mil. Jeśli jest to silnik Diesla, uruchamianie obciąża ładowanie akumulatora. Systemy start/stop powinny być połączone z o wiele większym akumulatorem niż jest to zazwyczaj montowane. Korzystanie z elektrycznej klapy bagażnika, elektrycznych lusterek, gdy silnik jest wyłączony, również nie wpływa na ładowanie akumulatora.

Większość nowych akumulatorów z rynku wtórnego jest objęta gwarancją od 12 do 36 miesięcy, a niektóre, głównie akumulatory wapniowe, mają 4-5 lat gwarancji.

Mógłbyś kupić wtyczkę ładowania USB do gniazda 12V z odczytem napięcia akumulatora - jest ich wiele dostępnych za kilka euro, takich jak ten.. https://www.ebay.co.uk/itm/Car-12V-24V-USB-Charger-Digital-LED-Voltage-Battery-Monitor-Voltmeter-For-i-L8U8/113642618493?epid=709093503&hash=item1a75a0be7d:g:Y-UAAOSwB8tbftIf&frcectupt=true

Wpadłem tylko rzucić ostatnie spojrzenie przed pożegnaniem. Mam dość mnóstwa problemów z moim złomem, jakim był Disco Sport i pozbyłem się go, czekając na dostawę nowego Volvo XC60 za kilka tygodni.

Ten post przykuł moją uwagę, ponieważ ja również miałem usterkę „Niskie napięcie akumulatora”, a także rozcieńczanie oleju (3 wymiany oleju na 15000 mil), zawieszanie się oprogramowania, wyciek wody do przestrzeni ładunkowej z tylnej klapy, zardzewiałe tylne tarcze wymienione w ramach gwarancji i wałek wyrównoważający silnika wymieniony w ramach gwarancji. Mój 6. i ostatni Land Rover w historii.

Aktualizacja
Ponownie pojawiło się ostrzeżenie "Niski poziom naładowania akumulatora...", a ponieważ Land Rover Assistance poinformowało mnie, że przy każdym czerwonym komunikacie muszę dzwonić, przyjechali po raz trzeci. To był zwykły człowiek z AA, który mógł tylko przetestować akumulator i jak zawsze powiedział, że jest w 100% sprawny. Nie mógł przeprowadzić żadnych dalszych testów i powiedział, żebym umówił się na wizytę u dealera.
W międzyczasie komunikat zniknął po trzech dniach, a dealer miał go przez jeden dzień i nie mógł nic znaleźć. To, co znaleźli, to fakt, że komunikat "DPF wymaga regeneracji" nie pojawiał się, więc zabrali go na dziewiętnastomilową przejażdżkę, aby to zrobić. Byłem tym zaskoczony, ponieważ prawdopodobnie 90% moich mil to autostrada.
Jeśli chodzi o komunikaty, chociaż nie LR, ciągnik znajomego, który kosztował prawie dwa DS, miał głośny sygnał dźwiękowy i komunikat "Niebezpieczeństwo! Natychmiast zatrzymaj silnik!" Technik przyjechał i natychmiast to naprawił. Ciągnik nie był wyposażony w sprzęt, do którego odnosił się komunikat! Po prostu odłączył przewód.

Zaczęło się to pojawiać w moim DS z 17 maja po ostatnim doładowaniu Blue. Zazwyczaj znika po kilku milach lub naładowaniu akumulatora. Pojawiło się ponownie dzisiaj, ale pojawiły się podejrzenia, ponieważ właśnie odbyłem 85-milową podróż z przyczepą kempingową po autostradzie. Sprawdziłem napięcie akumulatora moim niezawodnym miernikiem Fluke i wskazywał on zdrowe 12,221 V. Czy to kolejny przypadek wadliwego systemu alarmowego, który generuje fałszywe komunikaty? Problem polega na tym, że przy włączonym alarmie tylna klapa nie działa, dopóki silnik nie zostanie uruchomiony. To drugi DS Sport z problemami elektronicznymi, które zawsze wydają się zaczynać, gdy pojazd był na rutynowych kontrolach, akcjach serwisowych lub doładowaniach. Co robią mechanicy, że zakłócają elektronikę?

Właśnie po raz czwarty miałem kontakt z obsługą klienta z powodu komunikatu "Niski poziom naładowania baterii itp.". Właśnie ukończyłem 104-milowy dzienny bieg. Reset oprogramowania po raz czwarty. Bateria i ładowanie przetestowane i uznane za w 100% sprawne. Z drugiej strony, nie sądzę, żebym kiedykolwiek zaufał odczytowi z ładowarki USB z eBay za 4 funty!

Zrezygnowałem z obsługi klienta LR - kupiłem sobie ładowarkę za 50 funtów od Halforda (LR chciał ponad 150 funtów) i teraz ładuję akumulator co 2-3 miesiące. Przestałem też ustawiać alarm (opcja dwóch kliknięć) i zamykam samochód tylko w garażu.

To ewidentnie znany na całym świecie problem z DS, który występuje od lat! Dlaczego LR nie może się ogarnąć, aby uniknąć tego samego problemu w przyszłych modelach? Odebrałem swój model z 2018 roku pod koniec września i spędziłem ostatnie 8 miesięcy zmagając się z tym samym ostrzeżeniem o niskim poziomie naładowania akumulatora, a także z wieloma innymi usterkami. Nie powinienem musieć modlić się o to, aby zostało to naprawione przed wygaśnięciem mojej 5-letniej przedłużonej gwarancji. Co więcej, po kwocie, którą wydałem, nadal muszę płacić swoim czasem. Obrzydliwe LR!!

Nazwij mnie szczęściarzem, właśnie zawiozłem mojego Discovery Sport z 2016 roku do Guy Salmon Wakefield na pierwszy przegląd techniczny, przeszedł go bez problemów, ale powiedziałem im, że kontrolka niskiego poziomu naładowania akumulatora świeci się regularnie, powiedzieli, że może być potrzebna aktualizacja, siedziałem 3 godziny czekając na powrót mojego samochodu, coraz bardziej zdenerwowany czasem, jaki to zajęło, ku mojemu zaskoczeniu dziewczyna wróciła i wyjaśniła, co zrobili i przeprosiła za stracony czas, przetestowali mój akumulator i wymienili go na nowy, z nową dwuletnią gwarancją, szczęście mi sprzyja. Gwarancja na mój samochód wygasa za dwa dni. Więc kiedy zbywają cię aktualizacjami, najprawdopodobniej potrzebujesz nowego akumulatora.

Cześć chłopaki i dziewczyny -
Disco 2016 mojej żony pada teraz ofiarą tego ostrzeżenia..
sprawdziłem akumulator najlepiej jak potrafię za pomocą Vmetera, wszystko wydaje się w porządku - nawet wyniki rozruchu na zimno wydawały się w porządku.
Akumulator wydaje się nie tracić ładunku, ale ciągłe ostrzeżenie o niskim stanie naładowania akumulatora, gdy samochód się zatrzymuje, ostrzega nas, aby uruchomić silnik.

Czy powinienem wymienić akumulator, czy jakie są następne kroki?

Dzięki wszystkim

Założyłbym się o nową baterię, a jeśli nie chcesz iść do dealera, aby zresetować system zarządzania akumulatorem (BMS), nowy moduł BMS (~40 £), który znajduje się na górze ujemnego zacisku akumulatora. Jest to wtyczka, więc naprawdę łatwa do zrobienia. Zrobiłem to z moim i od tamtej pory jest w porządku.

BobbyBox said:
Założę się o nową baterię, a jeśli nie chcesz iść do dealera, aby zresetować system zarządzania akumulatorem (BMS), nowy moduł BMS (~£40), który znajduje się na górze ujemnego zacisku akumulatora. Jest to wtyczka, więc bardzo łatwa do zrobienia.
Zrobiłem to z moim i od tamtej pory jest w porządku.

BB
dziękuję - spróbuję tego.

Miałem ten przerywany alarm przez około 6 miesięcy i za każdym razem sprawdzałem napięcie akumulatora i wszystko było w porządku. Potem, podczas zimnej pogody, tuż przed świętami Bożego Narodzenia, miałem alarm niskiego ciśnienia w oponach. Napompowałem podejrzaną oponę i sprawdziłem wszystkie pozostałe. Alarm niskiego ciśnienia w oponach zniknął i nigdy więcej nie widziałem alarmu niskiego napięcia! Elektronika JLR ma swój własny umysł i jest całkowicie nieprzewidywalna. Nie wierz w żaden alarm, dopóki nie sprawdzisz go ręcznie - może cię to drogo kosztować.

GerriatricGeek said:
Miałem ten przerywany alarm przez około 6 miesięcy i za każdym razem sprawdzałem napięcie akumulatora i wszystko było w porządku. Następnie, podczas zimnej pogody, tuż przed świętami Bożego Narodzenia, miałem alarm niskiego ciśnienia w oponach. Napompowałem podejrzaną oponę i sprawdziłem wszystkie pozostałe. Alarm niskiego ciśnienia w oponach zniknął i od tamtej pory nigdy nie widziałem alarmu niskiego napięcia! Elektronika JLR ma swój własny umysł i jest całkowicie nieprzewidywalna. Nie wierz żadnemu alarmowi, dopóki go ręcznie nie sprawdzisz - może cię to drogo kosztować.
Wow, bardzo dziwne, że to mówisz - ja też mam alarm niskiego ciśnienia w oponach.....

BobbyBox said:
Założyłbym się o nową baterię, a jeśli nie chcesz iść do dealera, aby zresetować system zarządzania baterią (BMS), nowy moduł BMS (~£40), który znajduje się na górze ujemnego zacisku akumulatora. Jest to wtyczka, więc naprawdę łatwa do zrobienia.
Zrobiłem to z moim i od tamtej pory jest w porządku.

BB
Czy miałeś numer części z modułu BMS?

Zarezerwowałem Disco w LR - dam znać o wyniku (bez miejsca do lipca!!)
Pan z serwisu powiedział, że ostatnio mieli ogromny napływ użytkowników LR z tą usterką z powodu blokady (mój zaczął się przed blokadą).

41 - 60 of 158 Posts