Discovery Sport Forum banner
21 - 28 of 28 Posts
Tak, być może dealer może coś zmienić, ale to tak naprawdę nie jest opcja, ponieważ musiałbyś go odwiedzać dwa razy w roku :(

Kiedy odebrałem swój samochód (co prawda jakieś 18 miesięcy temu, więc może opcje menu zostały zaktualizowane od tego czasu), zauważyłem, że lusterka się nie składały, gdy dealer demonstrował dotykowe zamykanie i otwieranie. Kiedy o to zapytałem, otworzył drzwi kierowcy, nacisnął oba przyciski lewego i prawego lusterka, które złożyły lusterka, a następnie zamknął drzwi i je zablokował. Następnie rozkładają się po odblokowaniu i składają po ponownym zablokowaniu i robią to od tamtej pory. Niestety nie ma opcji dla klienta, aby zatrzymać tę funkcję. Bez szukania na forum, wcześniej toczyła się dyskusja na temat zapobiegania składaniu się lusterek podczas zamykania dla tych, którzy holują przyczepy kempingowe i mają rozszerzone lusterka - istnieje ryzyko, że w niektórych konstrukcjach zacisk, który trzyma lusterko, może wejść w kontakt z drzwiami, co potencjalnie może uszkodzić drzwi. Niestety, jest to powrót do dealera, aby zmienić ustawienia, nie jest to coś, co możesz zrobić sam. Mam nadzieję, że to pomoże!

Przypuszczalnie nie zostaną wyrządzone żadne szkody, gdy lusterka będą się wielokrotnie zacinać podczas próby rozłożenia, gdy są zamrożone!

PedroT said:
Prawdopodobnie nie zostaną wyrządzone żadne szkody, gdy lusterka będą się wielokrotnie zacinać podczas próby rozłożenia, gdy są zamrożone!
Nie chciałbym się o to zakładać. Jeśli silnik ma trudności z wykonaniem swojej pracy, ale jest ciągle blokowany, to na pewno coś się stanie.

W moim poprzednim DS w twardym lodzie i mrozie przez noc czasami tylko jedna strona wychodziła przy otwieraniu. Aby je zresetować, zamknij je ręcznie (dwa przyciski), a następnie otwórz ręcznie, wtedy obie otwierają się na zewnątrz ok. Możesz się z tym pogodzić, ale nie jestem pewien, ile razy, zanim się zepsuje.

To ta sama procedura, jakbyś zapiął jeden na słupku lub czymś w tym rodzaju podczas jazdy do przodu, mają one jakiś mechanizm chroniący silnik. Nie mam pojęcia, ile razy wytrzymałby ten rodzaj problemu.

mattrix299 said:
Nie dostanę mojego samochodu przez kolejne dziesięć dni (przynajmniej!), ale mam pytanie do wszystkich szczęśliwców, którzy już odebrali.

Odnośnie składanych lusterek bocznych. Czy można zmienić ustawienie tak, aby składały się automatycznie po zablokowaniu samochodu i rozkładały po odblokowaniu?

Ta funkcja była dostępna we wszystkich moich poprzednich BMW i można ją było łatwo ustawić z menu samochodu. Jednak czytając instrukcję obsługi DS online, wygląda na to, że aby połączyć składanie/rozkładanie z blokowaniem/odblokowywaniem, trzeba poprosić dealera o dokonanie regulacji. To wydaje się absurdalne, przecież powinno to być proste ustawienie w menu?

Czy ktoś się z tym spotkał? I czy może zaoferować jakąś radę?
Aby złożyć lusterka podczas jazdy, przydatne na wąskich kornwalijskich drogach, naciśnij jednocześnie przyciski regulacji lewego i prawego lusterka.

👍👍

Tak, brzmi całkiem dobrze - z niektórych kątów też trudno to stwierdzić, gdy jest zablokowany (złożony).

21 - 28 of 28 Posts