Page 23 of 27

Re: Outside temperature sensor issues.

Posted: Wed Nov 22, 2017 9:20 am
by Spinky
Hi all, I am new to the forum.
Sometimes have a similar problem with outside temp sensor. Parked up for a few minutes and sensor read -3 degrees when clearly its not. Another time, sensor read 4 degrees when clearly its not. Sorts itself out eventually. Has happened two or three times in the three months I have had the vehicle.

Bog standard Discovery Sport, ‘16 reg, Black with panoramic roof 😄

Re: Outside temperature sensor issues.

Posted: Sun Nov 26, 2017 10:03 pm
by charisme1
If this can help, a brand new technical bulletin has just been released to resolve this problem. It's LTB01119 that came out on the 24th of november and it's related to HVAC ext temperature.

Does anyone please have a Topix subscription right now so he we can all share it on this forum ?

Many thanks !

Julien

Re: Outside temperature behaves strange

Posted: Sun Nov 26, 2017 10:04 pm
by charisme1
If this can help, a brand new technical bulletin has just been released to resolve this problem. It's LTB01119 that came out on the 24th of november and it's related to HVAC ext temperature.

Does anyone please have a Topix subscription right now so he we can all share it on this forum ?

Many thanks !

Julien

Re: Outside temperature behaves strange

Posted: Sun Nov 26, 2017 10:32 pm
by Barnsh
There's a long thread about this here
viewtopic.php?f=11&t=5503&hilit=Ambient+temperature

Re: Outside temperature sensor issues.

Posted: Sun Nov 26, 2017 10:36 pm
by Barnsh
charisme1 wrote:
Sun Nov 26, 2017 10:03 pm
If this can help, a brand new technical bulletin has just been released to resolve this problem. It's LTB01119 that came out on the 24th of november and it's related to HVAC ext temperature.

Does anyone please have a Topix subscription right now so he we can all share it on this forum ?

Many thanks !

Julien
Further back a couple of posts it's reported the fix doesn't work., then one person says it does.
Anymore updates from those that have had the fix?

Re: Outside temperature behaves strange

Posted: Mon Nov 27, 2017 9:53 am
by charisme1
Barnsh wrote:
Sun Nov 26, 2017 10:32 pm
There's a long thread about this here
viewtopic.php?f=11&t=5503&hilit=Ambient+temperature
Hi Barnsh,

The LTB has just been released on the 24th of November, so all the latest posts don't take it into consideration. So, we can not have a feedback on it.

Did you read it yet or can you send us a copy of the text ?

Thanks

Julien

Re: Outside temperature sensor issues.

Posted: Mon Nov 27, 2017 10:28 am
by Strappe
No problems with mine since new.

Re: Outside temperature behaves strange

Posted: Mon Nov 27, 2017 11:51 am
by Barnsh
charisme1 wrote:
Mon Nov 27, 2017 9:53 am
Barnsh wrote:
Sun Nov 26, 2017 10:32 pm
There's a long thread about this here
viewtopic.php?f=11&t=5503&hilit=Ambient+temperature
Hi Barnsh,

The LTB has just been released on the 24th of November, so all the latest posts don't take it into consideration. So, we can not have a feedback on it.

Did you read it yet or can you send us a copy of the text ?

Thanks

Julien
Hi
Yep I saw that I've also dipped into my pocket on several occasions to publish docs , tsb, etc on here, perhaps it's time someone else did ?
All contributions welcome !

Re: Outside temperature sensor issues.

Posted: Mon Nov 27, 2017 8:36 pm
by bjm
I was about to dip into my pocket to pay for a subscription to get this document but was given a warning saying:

"Before buying programming subscriptions
Independent Module Programming is only supported within the EU. This gives access to all non-security modules. Any subscriptions purchased outside of the EU will not be supported by Jaguar Land Rover."

Does this mean that even if I pay to get the document I won't be able to download it in Australia?

Re: Outside temperature sensor issues.

Posted: Mon Nov 27, 2017 8:44 pm
by Robbie.H
I have had the fix done, as above.
Few weeks ago.
All fine, so far, not had the issue (incorrect ext temp) since .
Which I am pleased about obviously..