Mam Discovery Sport 2.0 litra z numerem rejestracyjnym z 2015 roku. W piątek wsiadłem do samochodu i otrzymałem ostrzeżenie o usterce hamulca postojowego i usterce skrzyni biegów - nie mogłem ruszyć wybieraka biegów - pedał przyspieszenia nie działał - hamulec postojowy wydawał dźwięk podczas włączania i wyłączania. Zostawiłem samochód na noc, ponieważ było późno, a rano samochód uruchomił się idealnie, bez żadnych komunikatów ostrzegawczych na desce rozdzielczej, ale miałem włączoną kontrolkę silnika. Zeskanowałem za pomocą czytnika OBD, który automatycznie usunął kontrolkę silnika bez ręcznego usuwania i pokazał 0 kodów. Używałem samochodu w sobotę, niedzielę i poniedziałek normalnie, a we wtorek w drodze powrotnej z pracy zatrzymałem się, żeby zjeść obiad i kiedy wsiadłem z powrotem do samochodu, miałem tę samą sytuację. Zostawiłem samochód i poszedłem do domu i dostałem podwózkę 3 godziny później i ta sama sytuacja, samochód w porządku z włączoną kontrolką silnika - dalsze uwagi - zmiana biegów jest w porządku, brak poślizgu na sprzęgle, brak problemów ze zmianą biegów, hamulec ręczny działa dobrze, brak dziwnych dźwięków, ponownie zeskanowano 0 kodów, kontrolka silnika zgasła.
Dzięki
Hayden (30 lat)
Dzięki
Hayden (30 lat)