Discovery Sport Forum banner

Aktualizacja oprogramowania skrzynki automatycznej

5.3K views 4 replies 3 participants last post by  seb101  
#1 ·
Czy jest jakiś sposób, aby na pewno stwierdzić, czy DS miał aktualizację oprogramowania automatycznej skrzyni biegów?

#2 ·
Jeśli to pomoże, mam swój prawie miesiąc i przez pierwsze kilka dni było u mnie tak samo.

Po kilku milach wydaje się, że się "dostosował" i teraz rusza znacznie bardziej pozytywnie.

To jest w trybie normalnym i stop/start wyłączony,
r
Andrew

#3 ·
Objawy, które Pan/Pani opisał/a, są dokładnie tym, co zgłaszało wielu członków forum - w tym ja.

Oświadczenie dealera jest dość słabe - zakłada, być może słusznie, ale może i nie, że od czasu wyprodukowania Pańskiego/Pani samochodu nie dokonano żadnych modyfikacji oprogramowania.

Zaktualizowałem oprogramowanie w moim (wyprodukowanym we wrześniu 2015 r.) i zrobiło to ogromną różnicę.

Zdecydowanie wróciłbym do niego i pozwolił mu doświadczyć dokładnie tego, co Pan/Pani. Zawsze robię to w ten sposób, że pozwalam dealerowi doświadczyć problemu zanim cokolwiek z tym zrobi, w przeciwnym razie istnieje duże prawdopodobieństwo, że nic nie zrobi i po prostu odda Panu/Pani samochód, mówiąc: "Teraz wszystko jest w porządku"

#5 ·
Nie mam subskrypcji, ale wydaje się, że istnieją dwie specjalne wiadomości serwisowe, które mogą być z tym związane:

Tytuł
SSM72532 - Wahnięcie/szarpanie silnika - L550 & L538 2.0 Diesel
Odniesienie globalne
SSM72532
Ścieżka nawigacji
Biuletyny Specjalne komunikaty serwisowe Jazda
Data publikacji
20-listopad-2015 13:27:41

Tytuł
SSM71847 - Usterki skrzyni biegów Evoque 9HP P07D4, P2704, P07E7.
Odniesienie globalne
SSM71847
Ścieżka nawigacji
Biuletyny Specjalne komunikaty serwisowe Układ napędowy
Data publikacji
17-sierpień-2015 09:07:20

Czy ktoś ma subskrypcję?